GrAy

all of kind

GrAy

all of kind

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
بایگانی

۱۲ مطلب در اسفند ۱۳۹۳ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

دانلود Wise Folder Hider 3.15.90 – نرم افزار مخفی سازی فایل ها و پوشه ها

این برنامه اطلاعات شخصی و محرمانه ی شما را از دید دیگران مخفی می کند. این نرم افزار می تواند برای مخفی نمودن فایلها ، پوشه ها ، درایوها و همچنین درایو USB به کار برده شود. شما می توانید از این نرم افزار برای مخفی نمودن اسناد مهم و محرمانه بر روی درایوها و کول دیسکها استفاده کنید.
فایلهایی که توسط این نرم افزار مخفی می شوند قابل دسترسی برای سیستم علملهای دیگر مانند DOS نیستند. تنها راه دستیابی به اطلاعات مخفی شده و یا به عبارتی در آوردن آنها از حالت مخفی این است که رمز درست را به آن بدهید.

رمز فایل:www.p30world.com

دانلود

  • gray wolf
  • ۰
  • ۰
دانلود  دانلود پروژه کارآموزی در شرکت کامپیوتری
  • gray wolf
  • ۱
  • ۰
دانلود     دانلود 60 درصد سیو بازی

 دانلود  دانلود مد ماشین لمبورگینی

دانلود دانلود پچ آبدیت بازی GTA EFLC ورژن 1.1.2.0

دانلود  دانلود فایل اسکریپت هوک (اجرا کننده اسکریپت های بازی)

دانلود فایل اجرا کننده مد های بازی

دانلود  دانلود مد افسرپلیس برای بازی

دانلود  دانلود مد پمپ بنزین برای بازی

دانلود  فایل ملزم برای اجرای بازی

 

 

  • gray wolf
  • ۰
  • ۰

شهرسازی در دوره باروک


شهرسازی باروک، نیز مانند هنر و معماری آن کوششی است در تظاهر به شکوه. برای شناخت این انگیزه می‌بایستی به چند عامل توجه نمود:
1- وجود حکومت‌های مستبد و تسلط سیاسی نظامی اشراف برشهر.
2- پیشرفت علوم، تکنیک و شیوع تفکرات فلسفی جدید.
3- انقلاب در هنرهای تجسمی که از دوره رنسانس تجسم فضایی را تغییرداد.
1ـ آلمان پس از جنگ‌های داخلی و نهضت لوتری به سیصد دوک‌نشین تقسیم شد و دوک‌های پروتستان در شمال و دوک‌های کاتولیک در جنوب آن، سرمست از پیروزی بر رعایا و شهروندان می‌بایستی شکوه و جلال زندگی و حکومت خویش را نشان دهند. آنها نه فقط “حق مدنیت” بسیاری از شهرها را فسخ کردند، بلکه برای کنترل بهتر، کاخ خود را به شهر نقل مکان داده، مانند بختکی بر شهر استوار نمودند. ورود کاخ اربابی به شهر موضوعی نو بود، زیرا فئودال‌ها، در قلعه‌های خود در میان املاک و مزارع زندگی می‌کردند.
در ایتالیا و جنوب اروپا مذهب کاتولیک توانسته بود، حاکمیت خود را با کمک تفتیش عقاید و سرکوب تفکرات پروتستان حفظ نماید. از طرفی دیگر مقر پاپ و مرکز کاتولی‌سیسم نیز در واتیکان برای همیشه به تثبیت رسیده بود. بخشش‌ها و مالیات‌های کلیسایی نیز به سوی آن سرازیر شده بود. بازسازی با شکوه شهر رم که در جنگ‌های قرون گذشته لطمات زیادی را به خود دیده بود، می‌بایستی اقتدار پاپ را القا کرده و مؤمنین کاتولیک را تحت‌تأثیر قرار دهد. کلیسا از دست دادن بخشی از پیراون خود و سرزمین‌های شمال اروپا را ناچاراً پذیرفته، در فکر نجات خود و پیروانش در جهان کاتولیک بود.
اواخر قرن شانزده رم تبدیل به مرکز هنری اروپای باختری شد ولی مدتی طولانی دوام نیاورد. با تضعیف پاپ و دربار وی، مرکز هنری به فرانسه منتقل شد که در قرن هفدهم به قدرتمندترین حکومت استبدادی اروپا تبدیل شده بود. ظهور استبداد در این کشور هم بی‌دلیل نبود. مردم فرانسه، خسته از جنگ‌های مذهبی طولانی که به سود کاتولی‌سیسم تمام شده بود، کشتارهای فجیع و گسترده در جنگ، هرج و مرج و گرسنگی، در آرزوی حکومتی مقتدر بودند، تا به اوضاع کشور سر و سامانی دهد. بورژوازی نیز که همواره شکوفایی‌اش به هنگام استقرار صلح در کشور است، همواره آمادگی دارد که به “سیاست دست آهنین” رو کند، پشتیبانی مشتاقانه خود را نثار حکومت مطلقه کرد (هاوزر، 212:1361). دربار نیز این پشتیبانی را به طرق مختلف پاداش داد.
استبداد ولی به هیچوجه نظم کهن جامعه فئودالی را از میان نبرد. شاه هنوز احساس می‌کرد که به طبقه فئودال تعلق دارد. او خود را “اول نجیب‌زاده کشور” می‌دانست و می‌بایست حیثیت لطمه خورده اشرافیت را جبران نماید. مفاهیم کهن اخلاقی شوالیه‌گری می‌بایست احیا می‌گردید. قهرمانی و وفاداری، مدارا و تسلط بر نفس، بخشندگی و ادب ، فضیلت‌هایی شمرده شدند که می‌بایست تبلیغ می‌گردید. ولی منظور از قهرمانی و وفاداری، تبعیت برده‌وار بود و ادب به طور معمول به معنای “رویداد بد را خویش تعبیر کردن” بود. بخشندگی برای آن بود که ارباب فراموش کند که کارش به گدایی کشیده است.
براساس رسم باروک، نجیب‌زاده نمی‌بایست احساسات خود را رو کند، او می‌بایست نشان دهد که محتاط، خونسرد و قوی است. او نباید خود را در حضور دیگران شل و رها کند، بویژه در مقابل بزرگتر او نباید راز خود را فاش کند و بکوشد که خوشایند باشد و لطف خود را به کاملترین وجه نشان دهد. این آداب و معاشرت دربار را همان اصولی هدایت می‌کند که بر پایه آنها، کاخ‌های سلطنتی ساخته و باغ‌هایش آراسته شده‌اند (هاوزر، 214:1361).
اگر تا سال 1661 هنوز آثاری از سبک شخصی یا غیردولتی وجود داشت، مصون نمی‌ماند و حقوق، سازمان اداری، بازرگانی، دین، ادبیات و هنر همه از طرف دولت تنظیم می‌شد. خواست این بود که هنر مانند دولت باید دارای خصلتی متحدالشکل باشد و باید مانند حرکت سپاه تأثیر کمال صوری را القا کند، یعنی باید مانند یک فرمان روشن و مشخص باشد و نظیر زندگی هر رعیت در حکومت ، از قواعد مطلقی فرمان برد. هنرمند بیش از هر شهروند دیگری نباید به میل و هوس خویش رها شود. او باید به وسیله قانون و مقررات راهبری شود، تا در بیابان تحمیل خویش گمراه شود.
برای تضمین قواعد عام نیاز به ایجاد فرهنگستان و سوق دادن آن به سوی دولت بود. این فرهنگستان‌ها از سال 1664م به بعد نه فقط توجیه‌گر اسطوره نوین پادشاهی و افزودن بر شکوه دربار شدند، بلکه با در دست داشتن کلیه امتیازاتی که یک هنرمند آرزوی دریافتشان را داشت و همه ابزار قدرت را که برای ترساندن وی لازم داشت، در اختیار گرفتند. انتصابات دولتی، اعطای عنوان، حق انحصاری در آموزش و پرورش هنری، اعطای جایزه‌های دولتی، تأمین مقرری، اجازه نمایش آثار و شرکت در مسابقه‌ها، همگی تحت اختیار فرهنگستان‌ها قرار می‌گیرد. در این زمان یک قانون‌نامه ارزش‌های هنری ساخته شد که هرگز در گذشته با چنین وضوح و دقت و مطلقیت تنظیم نشده بود. علاوه بر انحصار آموزش و پرورش هنری،‌ تولید هنری نیز توسط دولت سازماندهی می‌شد. کُلیر (وزیر لویی چهاردهم) معماران، نقشه‌کش‌های آذینی، نقاشان، مجسمه‌سازان، گوبلن‌بافان، آبنوس‌کاران، ابریشم‌بافان و پارچه‌بافان، ریخته‌گران، برنز و زرگران، کاشی‌کاران و شیشه را دور هم گرد آورده در کارگاه‌های سلطنتی، و به دستور شاه به تولید آثار هنری گماشت. این محصولات را شاه یا به دربارهای خارجی و شخصیت‌های برجسته خارجی هدیه داده یا صادر می‌کردند.
هر چند فرهنگستان‌گرایی نتوانست بیش از چند دهه تفوق خود را در فرانسه حفظ نماید، ولی الگویی شد برای بسیاری از دربارها و دوک‌ها، بویژه دوک‌های آلمانی تا از دستاوردهای آن شکوه خود را به معرض دید عموم گذارند.
2ـ یکی از مهمترین دستاوردهای فرهنگی دوره باروک، یعنی علوم طبیعی جدید و فلسفه نو مبتنی بر علوم طبیعی، بر کل تولید هنری با تمام انشعاب‌های آن مؤثر بود. کوپرنیک ثابت کرده بود که زمین گرد خورشید می‌گردد. این کشف انقلابی در تفکر انسان آن دوران بوجود آورد. حاصل این نظریه‌ نه تنها به معنی آن بود که جهان دیگر گرد زمین و آدمی نمی‌چرخد، بل بدان معنی نیز بود که جهان اصولاً مرکزی نداشته و تنها عبارت است از بی‌نهایت اجزاء همگن و هم‌ارزش که وحدت آنها تنها در اعتبار عام قانون طبیعی متجلی است. انسان متوجه بیکرانگی جهان شده، آن را دارای وحدتی ذاتی دانست. این جهان دارای نظامی متعاون و متداوم تصور شد که بر اصلی یگانه سازمان یافته است. او با جذابیتی که ساعت، به عنوان یک دستگاه مکانیکی کارا و منسجم ایجاد کرده بود، جهان را ساعتی بی‌نقص و کلی منسجم و زنده پنداشت که از قانون طبیعت پیروی می‌کند. بر اساس این برداشت مکانیکی از قوانین طبیعت، هیچ استثنایی مجاز نبود.
از آنجا که زمین دیگر مرکز کائنات، و انسان دیگر هدف و مقصود آفرینش نبوده و به عاملی ناچیز و کم اهمیت در جهان واقعی تبدیل شده بود، می‌بایست به کشف قانونمندی‌ها پرداخته، ضرورت‌ها را کشف نماید. تفکر جدید، نه فقط باعث گردید که “ضرورت” جایگزین تفکر قرون وسطایی “تقدیر”،‌ به معنای آنکه سرنوشت وی در جایی دیگر و زمانی دیگر رقم خورده است، گردد، بلکه جهان‌بینی انسان‌مدارانه وی را بمثابه اشرف مخلوقات و مورد توجه خاص خداوند تغییر داده، سعی نمود تا به عنوان جزیی از جهان متداوم و بی‌پایان، رابطه‌اش را با دیگر اجزاء شناخته و براساس قانونمندی‌های آن تنظیم کند. از این زمان “رابطه” بین اجزاء نیز به دلمشغولی دانشمند و هنرمند تبدیل گردید، از رابطه‌ بین انسان و خدا، رابطه بین فرد و جامعه گرفته تا رابطه بین دو ساختمان یا فضای شهری مورد بحث قرار گرفت. انسان این عصر دیگر خداوند را خارج از نظام کیهانی جستجو نمی‌کرد. بلکه خداوند را حاضر در همه جا و همه چیز می‌دانست و تنها به نیروی خداوندی اعتقاد یافت که از درون مؤثر واقع می‌شود. او در واقع به یک همه خدایی رسیده بود. او به جای ترس از داور کائنات، “از نفحه مستمری که بر کیهان نافذ است شگفت زده بود” (پاسکال) هنر باروک، ملهم از سکوت ابدی فضاهای بی‌کران، سرشار از نشان دادن فضای بی‌پایان و وابستگی متقابل تمام هستی، در نقاشی، معماری و شهرسازی است. بولنوف معتقد است که در دوران باروک سرمستی از بی‌نهایت به آخرین حد خود می‌رسد و حتی فضای داخلی در بی‌نهایت احساس می‌شود، بدون اینکه به فضای داخلی بودن خود پایان بخشد (گروتر، 210 : ).
3ـ از اواخر قرن شانزدهم گرایش فرهنگی جدیدی در ایتالیا بوجود آمد که سعی نمود هنر عقلایی، رسمی و پیچیده رنسانس را تبدیل به هنری احساسی، عاطفی و قابل فهم‌تر برای عموم کند.
واتیکان در اواخر قرن شانزدهم، به علت خستگی مفرط مردم از تفتیش عقاید و جنگ‌های مذهبی و به عنوان آلترناتیوی در مقابل پروتستانتیسم، تفکر جهان‌گریزی را کنار گذارده و با زندگی دنیوی برخوردی مثبت می‌کند. کلیسا به تساهل و تسامح روی آورده و فقط نسبت به بدعت‌گذاران بی‌رحمانه برخورد می‌کند. دلبستگی به امور جهان را تشویق کرده، شادمانی‌های زندگی را مجاز می‌شمارد. هنر مذهبی برای نخستین بار خود را به طور مطلق از هنر غیرمذهبی جدا می‌نماید. در هنر قرون وسطا و رنسانس صوری از هنر وجود داشت که به هدف‌های دنیوی کمک می‌کردند، ولی در باروک این تفکیک بنیادی به سرانجام می‌رسد. دستگاه پاپ برای تبلیغ افکار کاتولیکی نیاز به یک “هنر خلقی“ داشت، هنری که می‌بایست در حین تبلیغ، مؤمنین را ارشاد کرده و منقلب سازد. ولی این هنر می‌بایستی برتر از سطح توده‌ها بوده و با زبانی سنجیده و فاخر با مخاطبین خود رابطه برقرار کند. به همین خاطر هنر کلیسا خصلتی رسمی به خود گرفته و شمایل‌نگاری آن تثبیت و دارای طرح و نقشه می‌شود.در دوره رنسانس، “همگنی” تنها یک نوع انسجام منطقی میان اجزاء بود و در آن می‌شد پاره‌های متفاوت را به روشنی از یکدیگر باز شناخت. از آنجا که دوران باروک دوران اقتدار است و کوشش کلیسا نیزدر بازگرداندن هارمونی خود بود، در همه آفریده‌هایش میل به تمرکز و تبعیت مشاهده می‌گردد. در دوره باروک اجزاء استقلال‌ نسبی خود را از دست داده، پاره منفرد دیگر “در خود” هیچ معنایی ندارد.
وحدت، دیگر مانند رنسانس نتیجه آفرینش هنری نیست، بلکه مقدم بر آن است. هنرمند باروک به موضوع با بینشی وحدت‌زا نزدیک شده، به دنبال ایجاد یک کلیت است. کلیت چنان با اهمیت می‌گردد که اجزا در خدمت و حتی در صورت نیاز قربانی کلیت می‌گردند. به عنوان مثال در جایی که معماران رنسانس طبقه‌های مجزا را به وسیله زهواره‌های افقی تقسیم می‌کردند، هنرمند باروک با پیش کشیدن ستون‌ها، و جرزهای چهارگوش به پیشنمای ساختمان ، سعی در وحدت بخشیدن به آن می‌کند و به همین ترتیب می‌کوشد اجزاء را تابع یک انگیزه اصلی کند و روی یک تأثیر عمده متمرکز کند.
در هنر رنسانس، اثر هنری “در خود” دارای ذات و معنایی خاص است. ولی در هنر باروک، جهان و اثر هنری نمودی ناب تلقی می‌گردد، که براساس خصلت بصری آن می‌بایست احساس و تجربه گردد. از آنجا که هر احساس بصری گذرا می‌باشد، هر شکل می‌بایستی دارای تحرکی زیباشناختی بوده، گویی می‌کوشد از خود رها شود، و هر خط می‌کوشد چشم آدمی را به فاصله‌های دور و فضای بیکران هدایت کند. به همین خاطر شهرهایی چون ورسای (نیمه دوم قرن هفدهم) و کارلسروهه که تقریباً صد سال بعد از ورسای ساخته شده، کوچکترین شباهتی به شهر ستاره‌ای شکل آرمانی رنسانس نداشته،‌ قصر فرمانروا در بین شهر و زمین‌های باز اطراف شهر قرار گرفته و در فضایی نامحدود حاکم است.
با توجه به مطالب فوق می‌توان اصول حاکم بر شهرسازی باروک را در موارد زیر خلاصه کرد:
1- شهر باروک، شهر از پیش طراحی شده است که از سه بخش عمده، کاخ، اراضی شاهی و مناطق مسکونی شهروندان تشکیل شده است.
2- شهر یک کلیت است که همه اجزاء در خدمت آن قرار گرفته‌اند.
3- نظم هندسی می‌بایستی به کمک نظم اجتماعی آمده، کنترل شهر و شهروندان را تسهیل نماید.
4- شهر می‌بایستی بر بیننده تأثیر گذارد. به همین خاطر اولاً بخش‌های مختلف شهر بوسیله خیابان‌ها مستقیم به هم مرتبط گردند، دوماً با ایجاد نماهای با شکوه قصر، کلیساها، باغ‌ها و فواره‌ها بر تأثیرگذاری آن افزوده شود. سوماً از عناصر یادمانی، مانند مجسمه برای تجلیل و تکریم پادشاهان و شاهزادگان استفاده گردد.
5- محل استقرار کاخ طوری انتخاب می‌گردید که تسلط آن بر شهر تأمین گردد. شروع محورهای شعاعی از قصر بطرف شهر نه فقط حضور فرمانروا را با یک نگاه به شهروندان گوشزد نماید. بلکه در مواقع شورش و آشوب، کنترل و دفع حمله به کاخ را ساده نماید.
6- کاخ دوران باروک برخلاف رنسانس بطرز چشمگیری برون‌گراست و در محور دید خیابان‌های اصلی قرار دارد.
7- اراضی بخش سلطنتی (باغ و شکارگاه) اگر بزرگتر از خود شهر نباشند، حداقل بخش عمده‌ای از شهر را اشغال می‌کنند.
8- تصور ایده‌آل از مسیر خیابان، یک محور صاف و مستقیم بود که دو نقطه مهم را به یکدیگر پیوند می‌دهد. در ابتدا (در رم) دو کلیسا یا فضای شهری و در دوران استبداد حکومتی دو بی‌نهایت، یعنی شاه و کاخ آن را ، به طبیعت متصل می‌نمود.
9- با استفاده از تقارن، در جداره فضاها و نمای ساختمان‌های عمومی بر شکوه و عظمت خیابان تأکید می‌گردد.
10- خانه‌های مسکونی شهر حتی‌الامکان متحدالشکل و نمای خارجی آنها یکنواخت طراحی می‌گردد.
11- اصل حاکم بر سازماندهی میان اجزاء‌ ، هندسی است. نه فقط خیابان‌های شهر و باغ‌های آن زمان از نظمی هندسی برخوردارند، بلکه حتی درختان و بوته‌ها به شکل مکعب، مخروط یا هرم هرس می‌گردند.

ویژگی‌های عناصر اصلی شهرهای باروک


1ـ خیابان:

دردوره‌باروک‌خیابان‌به‌عنوان‌عنصری‌هویت‌بخش‌مطرح‌می‌شود.خیابان‌مهمترین‌نمادواصلی‌ترین

‌حقیقت‌شهرباروک‌محسوب‌می‌گردد،زیراهمیشه‌امکان‌طراحی‌یک‌شهرجدیدبه‌سبک‌باروک‌وجودنداشت‌،

اماهویت‌یک‌شهرمی‌توانست‌بااحداث‌چندخیابان‌جدیدویایک‌محله‌جدیدتغییریابد.

لوئیس‌مامفوردمی‌گوید: “دراین‌دوره‌عبوردرمسیری‌زیباازموضوعی‌که‌حرکت‌به‌سوی‌آن‌انجام‌می‌گیردمهمتراست‌”.
اهمیت‌به‌هندسه‌،ریاضیات‌وپرسپکتیووتوجه‌به‌خیابانهای‌مستقیم‌شعاعی‌بادیدبه‌فضای‌بینهایت‌دراین‌دوره‌مشهوداست.
در رشد خطی شهر تردد وسایل نقلیه نقش حیاتی ایفا می‌نمود و به طورکلی اگر هندسی نمودن طرح شهرکه ویژگی این دوره بشمار می‌رود، علاوه برآن که مبین مفهوم کلی حیات بود، ترافیک و حمل ونقل را تسهیل نمی‌کرد، بی‌مفهوم می‌‌نمود. استفاده از گاری و درشکه در شهرها از قرن 16م معمول گردید. یکی از عوامل این امرپیشرفت‌های تکنیکی بود که سبب تغییرچرخ توپر قدیمی به توخالی و چرخ پنجمی که حرکت را تسهیل می‌نمود بود.
ورود وسایل نقلیه چرخ‌دار به شهر دچار همان مقاومتی شد که سه قرن بعد ورود خط آهن دچار آن گردید.
شهر قرون وسطایی نه به لحاظ اندازه و نه به لحاظ ترکیب، آمادگی پذیرش چنین ترددی را نداشت. به همین خاطر در ابتدا با آن بطور جدی مخالفت می‌گردید. به عنوان مثال در لندن چنین گفته می‌شد که اگر به ارابه‌ها اجازه ورود به شهر داده شود، امکان حفظ و نگهداری سنگفرش وجود نخواهد داشت. در فرانسه نیز پارلمان با این امر مخالف می‌ورزید، ولی بطورکلی جو جدید در جوامع ، ورود وسایل حمل ونقل چرخ‌دار را ایجاب می‌کرد.
شتاب در حرکت، چیرگی برفضا و اشتیاق بیمارگونه برای رسیدن به جایی، همگی تجلی میل و اشتیاق به قدرت بودند. این قدرت همان چیزی بود که سلاطین مستبد این دوران سعی در تحمیل و نشان دادن آن به مردم داشتند.
توجه به مناظر و پرسپکتیو ، قبل از آنکه حصارها بعنوان یک عنصر شهرسازی فرو ریزند و از میان برداشته شوند، منظره‌های بسته را از میان برداشته و فاصله را به سوی افق افزود و توجه را به سطوح دور شونده معطوف نمود. این مقدمه بصری برخیابان­های باشکوه باروک بود. که نهایتاً از ستون یادبودی، طاقی و یا ساختمان منفرد برای پایان بخشیدن به خطوط همگرای استفاده می شد. مسیر دید طولانی به فضایی به ظاهرنامحدود، خصایص بارز طرحهای باروک بود که نخست توسط نقاشان ابداع گردید. در این جا “خود عمل عبور و گذر” از موضوعی که حرکت به سوی آن انجام می‌گیرد مهم‌تر است.

2- میدان :

دوران‌باروک‌،دوران‌به‌قدرت‌رسیدن‌مجدداشراف‌وفئودال‌های‌اروپابودکه‌نتیجه‌آن‌ازدست‌رفتن‌حقوق‌مدنی‌درشهرهاشد.

اشراف‌سرمست‌ازپیروزی‌بررعایاوشهروندان‌  بایستی‌شکوه‌وجلال‌زندگی‌خویش‌رابه‌جهانیان‌نشان‌دهند.تجدیدتمایل‌به‌ایجادبناهاو  

شهرهای‌باشکوه‌یکی‌ازشیوه‌های‌این‌تظاهربود.
میدان دوران باروک عملکرد خود را به مثابه محل تجمع و تعامل اجتماعی شهروندان از دست داده، تبدیل به فضاهایی تشریفاتی شده، که حکومت اقتدار و شکوه خود را بوسیله رژه و مشق نظامی و یا به عنوان فضای باز وسیع جهت جلوه‌گری مجسمه‌های یادبود پادشاهان در میان آن به رخ می‌کشید. ساختمان‌های اطراف میادین باروک یا کلاً از ساختمان‌های متحد‌الشکل و یکنواختی تشکیل می‌شد که وحدت و نظم میدان را تشدید می‌نمود و یا به صورت ساختمان‌های همشکل به مثابه حلقه‌ای برای یک نگین (ساختمان مجلل) عمل می‌کردند.
3-باغ سازی :
دراوایل‌قرن‌شانزدهم‌میلادی‌عناصرسبک‌باغسازی‌ازایتالیابه‌فرانسه‌برده‌شد. فرانسویان‌حیاطقصرهای‌بزرگ‌خودراکه‌بوسیله‌دیوارهای‌بلندپوشیده‌شده‌بود

به‌سبک‌باغهای‌ایتالیایی‌طراحی‌نمودند.باپیشرفت‌دوره‌رنسانس‌درفرانسه (باروک(،فرانسویان‌سبک‌خاصی‌برای‌تزیین‌باغهای‌خودیافتند.درقسمتی‌ازقصر،که‌

تابستانهااستفاده‌می‌کردند،زیباترین‌باغچه‌هارااحداث‌نموده‌،درختان‌ودرختچه‌ها رابه‌اشکال‌مختلف‌هرس‌کرده‌ونزدیک‌به‌یکدیگرمی‌کاشتندوبه‌این‌ترتیب‌دیوارهای‌سبزبوجود می‌آوردند.فرانسویان‌برسطوح‌افقی‌عظیم‌بااشکالهندسی‌بسیارپیچیده‌ ،گل‌کاری‌وچمن‌کاری‌کرده‌وراه­های‌شنی‌احداث‌می‌کردند،این‌باغچه‌هارا «پارتر[2]4»می‌نامیدند(روحانی‌:‌60 (.
پارترهاشامل‌قطعات‌گل‌کاری‌،سبزی‌کاری‌،درخت‌کاری‌،آب‌نماها،حوض‌خانه‌و

محل‌استراحت‌بوده‌است.اشکال‌هندسی‌درطراحی‌«گل‌کاری‌،

چمن‌کاری‌راهروهای‌شنی‌ واستفاده‌ازدرختچه‌های‌کوتاه‌دائمی»بطورچشم‌گیری‌بکارگرفته‌شد.

درآغاز،طراحان‌کوشش‌می‌کردندکه‌خطوطی‌که‌برای‌انواع‌طرح­هادرنظرگرفته‌می‌شوندکاملاًمنظم‌وطرح­های‌هندسی «مربع‌،مستطیل‌وزاویه‌دار»به‌نحوی‌ گویاومشخص‌نشان‌داده‌شوند.ولی‌بتدریج‌این‌خطوطدرطرح­هاانحناهایی‌یافته‌وطرح­های‌سختی‌تزیین‌وزیباجایگزین‌آنهاشد.

ویژگی‌های‌باغ‌باروک‌
-باغ­هابزرگتروترکیب‌درختان‌متنوع‌ترگردید.
-کاشت‌نزدیک‌بهم‌درختان‌ودرختچه‌هاوایجاددیوارهای‌سبز.
-گل‌کاری‌وچمن‌کاری‌برروی‌سطوح‌افقی‌بااستفاده‌ازاشکال‌هندسی‌ومنظم‌.
-اشکال‌هندسی‌درابتدامربع،‌مستطیل، دایره‌ومنظم‌بوده‌ولی‌بعدها،خطوطانحنامی‌یابد.
-ازخواص‌مشترک‌باغ­های‌فرانسوی‌نظم‌وترتیب‌درکاشت‌گیاهان‌می‌باشد.
-تقسیم‌باغ­های‌وسیع‌به‌باغچه‌های‌کوچک‌ومربوطساختن‌آنهابه‌یکدیگرباراه­های‌شنی‌.
-قسمتی‌ازباغ‌به‌درختکاری‌،قسمتی‌به‌سبزیکاری‌،قسمتی‌به‌فضای‌استراحت ‌وقسمتی‌نیزبه‌فواره‌هاومجسمه‌هااختصاص‌می‌یابد.

  • gray wolf
  • ۰
  • ۰

اقدامات هوسمان

اقدامات هوسمان

 

بارون هوسمان و فرمانداری حوزه رود سن
■    بارون «ژرژ اوژن هوسمان» بانی و مجری طرح پاریس، در سال ۱۸۳۱ دکترای حقوق گرفت، در جریان مسؤولیت‌های خود به طبقه بورژوازی نزدیک شد، در سال ۱۸۴۸ از «لویی بناپارت» برای ریاست جمهوری حمایت کرد و در نهایت در سال ۱۸۵۳ و بعد از عهده‌داری چند مقام، به فرمانداری سن رسید. وزیر کشور وقت فرانسه «پرسین یی» پس از این‌که او را در یک ضیافت رسمی نهار ملاقات می‌کند، می‌گوید: «کسی که بیش از همه نظر مرا جلب کرد هوسمان بود. در برابر من یکی از شخصیت‌های خارق‌العاده اجتماع قرارگرفته بود. او مردی بود درشت هیکل، قوی، پرهیمنه، پرتحرک و در عین حال ظریف، زیرک و سرشار از استعداد. این مرد بی‌باک از این‌که خود را آن طور که هست نشان دهد اصلاً پروا نداشت». «هوسمان» نیز در خاطرات خود می‌نویسد: هنگامی که وزیر از او سؤال می‌کند که در آن مقام قادر به انجام چه کارهایی خواهد بود جواب می‌دهد: «با وجود فرماندار فعلی و سیاستمداران کهنه کاری مانند او، هیچ، اما، با استفاده از مردی که به خاطر مقام و محبوبیتش دارای امکانات کافی برای انجام کارهای بزرگ باشد و بتواند با نیروی جسمانی و روحانی با هرگونه عادات قدیمی که مردم فرانسه بی‌نهایت به آن پایبند هستند مبارزه کند، هر کاری را می‌توانم انجام دهم. از ناپلئون سوم که بگذریم هیچ یک از حکام، بدون استثنا هرگز به این فکر نبوده‌اند که یک فرماندار واقعی برای حوزه سن به هتل دوویل پاریس بفرستد». به این ترتیب، طبیعی است که «هوسمان» به طرفداری از «ناپلئون سوم» می‌پردازد، ولی، متکی به طرفداری و تأیید امپراتور از خود پیوسته سعی می‌کند که هیچ‌گونه مفهوم سیاسی به اقدامات خود ندهد و همیشه آن‌ها را به عنوان اقدامات فنی و اداری که از ضروریات مشخصی منتج هستند جلوه‌گر بدارد.

اصول برنامه و اقدامات هوسمان
■    به محض این‌که «هوسمان» به سمت فرماندار انتخاب شد، تشکیلات تازه‌ای را برای انجام خدمات تکنیکی طبق روش مدرن به وجود آورد و برای این منظور یک عده از بهترین مهندسان را که قبلاً هم با او کارکرده بودند در رأس این تشکیلات قرارداد. با تأمین این وسیله اجرایی پرقدرت و مفید و با استفاده از اعتمادی که شخص شاه به وی داشت خود شخصاً به رسیدگی درباره تشکیلات و مأموران اداری پرداخت. اصول برنامه «هوسمان» برای تغییر نقشه پاریس که خود در آغاز قبول خدمت آن‌ها را برای انجمن پاریس توضیح داد به ۴ دسته کلی تقسیم می‌شوند:

■    ۱- در اطراف ساختمان‌های بزرگ، قصرها و سربازخانه‌ها فضای بیشتری ایجاد شود تا دیدار آن‌ها چشم را بنوازد، آمدن به آن‌جا در مواقع جشن آسان باشد و دفاع هنگام شورش به سادگی صورت پذیرد.
■    ۲- وضعیت بهداشتی شهر با از میان بردن کوچه پس‌کوچه‌های منشأ بیماری‌های واگیردار ارتقا یابد. قسمت مرکزی پاریس پر از این کوچه‌های باریک غیر سلامت بود که «هوسمان» هرگز موفق نشد تمامی آن‌ها را از میان بردارد.
■    ۳- ایجاد بلوارهای وسیع که نه‌تنها می‌توانست از هوا و نور کافی برخوردار باشد، بلکه عبور سربازان نیز در آن‌ها به آسانی میسر بود. با این ابتکار باید آسایش عمومی تأمین شده و امکان شورش تضعیف می‌شد.
■    ۴- تأکید بر سهولت عبور و مرور و احداث خیابان‌ها به نحوی که مردم به آسانی به ایستگاه‌های راه آهن، مراکز تجاری و مکان‌های تفریح، بدون تأخیر و ازدحام و فارغ از حوادث عبور و مرور دسترسی یابند.
 شمایی از اقدامات و برنامه‌های اساسی «هوسمان» در پاریس
■    هوسمان در دوره فعالیت ۱۷ ساله‌اش (۱۸۶۹-۱۸۵۳) و در راستای اصول برنامه خود، اقدامات گسترده‌ای را برای تغییر وضع کالبدی پاریس انجام داده است که در پنج دسته کلی می‌توان به آن‌ها اشاره کرد:

الف. اقدامات ساختمانی
■    مداخلات در وضع موجود شهر پاریس در این زمینه، شامل تخریب محله‌های قدیمی و کشیدن خیابان‌های تازه و بلوارهای وسیع و هم‌چنین، ایجاد محله‌های جدید بود. «هوسمان» هم‌چنین، به تجدید بنای عماراتی که در اطراف خیابان‌های جدید قرار می‌گرفتند، پرداخت. این امر با بنای ساختمان‌های منظم برای فعالیت‌های بازرگانی، خدمات عمومی و مسکونی در دو جانب شبکه‌های جدید خیابان‌ها و استفاده از ساختمان‌ها و بناهای مهم به عنوان نقطه عطف آن‌ها همراه بود. احداث میادین جدید که در حقیقت، جزئی از خیابان‌های تازه احداث بودند و نیز تدوین قواعد و نظام ساخت‌وساز برای ایجاد یکپارچگی و وحدت در فرم‌ها و نماها را نیز باید به موارد مذکور افزود. در مرکز پاریس قدیمی ۳۸۴ کیلومتر و در حومه ۳۵۵ کیلومتر خیابان وجود داشت که «هوسمان» ۹۵ کیلومتر به مرکز و ۷۰ کیلومتر به حومه اضافه کرد. وی با تخریب و قطعه‌قطعه کردن بسیاری از محله‌های قدیمی، هسته قرون وسطایی شهر را از تمام جهت بریده و خیابان کشی می‌کند و عملاً روی کالبد شهر قدیم شبکه‌ای از خیابان‌های وسیع و مستقیم قرار داده و یک سیستم واحد ارتباطی بین مراکز اصلی زندگی شهری و ایستگاه‌های راه‌آهن به وجود می‌آورد. این شبکه‌بندی در عین حال شامل همه نوع پیش‌بینی‌های لازم برای حرکت وسایل حمل و نقل از قبیل تقاطع‌های لازم و نحوه ارتباط نیز بود.

░▒▓ ب. احداث باغ‌ها و پارک‌های عمومی
■    بخش دیگری از کارهای «هوسمان» که در زمینه ارتقای بهداشت عمومی و بهبود بخشیدن به شرایط زندگی ساکنان پاریس موثر بود، درختکاری‌های منظم در خیابان‌ها، بلوارها، میدان‌ها و بالاخره، احداث باغ‌ها و پارک‌های عمومی است. وی در این زمینه از وجود همکاری کاردان به نام «آلفان» استفاده کرد. در طرح این پارک‌ها که از منظرسازی انگلستان ملهم بود، از طبیعت تقلید می‌شود و پارک‌ها اغلب به شیوه‌ای رمانتیک، کوه پایه‌ها، دره‌ها، دریاچه‌ها و جویبارهای کوچکی را در بر می‌گرفتند که نقطه مقابل طرح کلی شهر و ایجاد محورهای مستقیم به شیوه کلاسیک بود. از طرف دیگر، این پارک‌ها برخلاف پارک‌های انگلیسی که در آن زمان تنها به معدودی قشر متمکن اختصاص داشت، برای عموم مردم و تفرج روزهای تعطیل آن‌ها ساخته شده و علاوه بر این، وظیفه ایجاد شش‌های تنفسی برای پاریس را نیز بر عهده داشتند. «بوادو بولونی» در غرب پاریس و «بوادو ون سن» در شرق آن، دو پارک عظیم این شهر هستند که روی نقشه پاریس مانند دو شش خود نمایی می‌کنند. اگر طرح «هوسمان» به طور کامل اجرا می‌شد، این دو پارک با کمربندی سبز در امتداد دیوارهای دفاعی قدیمی شهر به یکدیگر مرتبط می‌شد. غیر از این دو پارک، پارک «مون سو» در مرکز و پارک زیبای «مون سوری» در جنوب و پارک «بوت - شمون» برای کارگران در شمال نیز در این دوره احداث شدند.

░▒▓ ج. نوسازی و احداث شبکه‌های تاسیساتی و راهیابی
■    این اقدامات، با وسعت و نظمی نظیر آن‌چه «هوسمان» موفق شد انجام دهد، کمتر سابقه دارند. برای تأسیسات آب، «هوسمان» از وجود همکاری با ارزش به نام «بلگراند» استفاده می‌کند و از او برای تهیه پروژه‌های آبراه‌های جدید و تأسیسات بالا آوردن آب رودخانه سن دعوت می‌کند. با کمک این فرد حجم آب تهیه شده از ۱۲. ۰۰۰ متر مکعب به ۳۴۳. ۰۰۰ متر مکعب در روز و طول لوله‌کشی آب از ۷۴۷ کیلومتر به ۱۵۴۵ کیلومتر افزایش می‌یابد. «بلگراند» هم‌چنین، شبکه جدیدی برای فاضلاب می‌سازد و طول گندآبروی موجود را از ۱۴۶ به ۵۶۰ کیلومتر می‌رساند که از این مقدار فقط ۱۵ کیلومتر مربوط به شبکه قبلی و بقیه تأسیسات تازه است.
■    زباله‌های وارده به رود سن توسط دستگاه‌های «کلکتور» جمع آوری شده و به طرف دره‌های دورتر حمل می‌شود. شبکه روشنایی سه برابر می‌شود، یعنی، از ۱۲۴۰۰ شعله گاز به ۳۲۳۲۰ شعله گاز می‌رسد. سرویس حمل‌ونقل از نو سازمان می‌یابد و در سال ۱۸۵۴ شرکت واحدی به نام شرکت عمومی «امنیبوس» تشکیل می‌شود و در سال ۱۸۵۵ نیز یک سرویس منظم درشکه‌رانی عمومی به وجود می‌آید. او هم‌چنین، در سال ۱۸۶۶ زمین‌های «مری- سور- اواز» را برای احداث قبرستان جدید خریداری می‌کند.

░▒▓ د. الحاق حومه‌های پاریس به شهر
■    در این بخش وظیفه‌ای سنگین به وجود آمد و آن الحاق حومه‌های پاریس به خود شهر بود و به این ترتیب، مساحت پاریس به یک‌ونیم برابر افزایش یافت. در این راستا یازده شهرداری کوچک پاریس به شهر منضم گشت و دوازده ناحیه قدیمی پاریس به بیست ناحیه تبدیل شد و مسؤولیت اداری هر یک از این بیست ناحیه به یک شهرداری محول شد. به این ترتیب، حدود شهر به استحکامات آن متصل می‌شود و در نظر است که برای ساختن یک خیابان کمربندی و سریع، یک شعاع ۲۵۰ متری نیز از خارج به شهر اضافه شود، ولی، گرفتن این زمین‌ها از مالکان میسر نمی‌شود.
■    بعد از الحاق این ۱۱ شهرداری اطراف به پاریس، اداره‌ای به نام «اداره طرح پاریس» ایجاد می‌شود که در آن سال به سال نقشه‌هایی جدید با در نظر گرفتن تحولات جدید طرح شده و عملاً تجارب گذشته با آینده پیوند می‌خورد. با اتخاذ این روش بود که امکان ادامه پیشرفت شهر پاریس در نیمه دوم قرن ۱۹ میلادی، کاملاً تأمین می‌شد. نکته کلیدی این بود که نه «ناپلئون» و نه «هوسمان» به الحاق حومه‌ها به شهر قانع نبودند و «هوسمان» در پی طرحی جامع برای ناحیه‌ای وسیع‌تر که شهر و حومه‌های آن را در بر می‌گرفت، برآمد که شاید بتوان آن را نوعی برنامه‌ریزی منطقه‌ای در آن زمان در نظر گرفت.

░▒▓ ه‍. اصلاح ساختار اداری و تقویت اقتصاد شهر پاریس
■    اصلاحات اداری همگام و هم‌زمان با اصلاح قوانین، رهبری تمرکز یافته کلیه اقدامات عمرانی پایتخت و بهره‌گیری از اعتباراتی که نه از طریق سرمایه بدون بازگشت، بلکه به واسطه قرضه‌ای که در رابطه با بازدهی آینده اقدامات ضمانت شده است، جزو اقدامات «هوسمان» و نتایج حاصل از آن‌ها است که وی از طریق مبارزه سخت با بخش‌ها و دوایر اداری و هم‌چنین، ناظران سیاسی خود به آن‌ها رسیده است. انجام کارهای ساختمانی عمومی نه‌تنها باعث ترقی قیمت زمین‌های اطراف آن می‌شد، بلکه با ایجاد فرصت‌ها و موقعیت‌های بهتر و رقابت‌پذیر که پویایی اقتصادی، فضای ساخته شده را به دنبال داشت، عملاً تمام شهر را تحت تأثیر قرار می‌داد. از سال ۱۸۵۳ تا ۱۸۷۰، «هوسمان» در حدود ۵/۲ میلیارد فرانک در کارهای عام‌المنفعه خرج می‌کند که فقط ۱۰۰ میلیون آن را از دولت دریافت می‌دارد، بدون این‌که مالیات‌های جدیدی وضع کند یا این‌که مبلغی به مالیات‌های قدیمی اضافه کند. در همین زمان جمعیت پاریس از یک میلیون و دویست هزار نفر به نزدیک ۲ میلیون نفر می‌رسد، درحالی‌که ۲۷۰۰۰ خانه تخریب و در عوض، ۱۰۰. ۰۰۰ خانه تازه ساخته شده است. درآمد متوسط یک فرانسوی از ۲۵۰۰ به ۵۰۰۰ فرانک و همان طور که «پرسین یی» می‌گوید: درآمد شهرداری پاریس از ۲۰، به ۲۰۰ میلیون فرانک می‌رسد و به این ترتیب، می‌توان گفت که خود شهر هزینه «سیستماسیون» خود را می‌پردازد. اگر چه این اقدامات روی‌هم‌رفته بسیار مفید و رضایت‌بخش بودند، ولی، روش تقسیم ثروت کلانی که بر جای گذاشت، چندان خوشایند نبود.

░▒▓ جمع‌بندی و بحث در کارهای هوسمان
■    برنامه و نقشه «هوسمان» بیش از همه به این دلیل مورد نظر است که در واقع، اولین نمونه یک فعالیت مثبت و نسبتاً جامع برای ایجاد تغییر و تحول در شهری بزرگ و مدرن به شمار می‌رود. او موفق شد به طور قاطع و با دخالت مستقیم، شهر پاریس را تحت نظم و قاعده‌ای معین درآورد. در آن زمان این اقدامات او کاری زورگویانه و خشن تلقی می‌شد و او مجبور بود که انتقادات بسیار شدید و خصمانه‌ای را چه از طرف سیاستمداران و چه از جانب سایر مردم تحمل کند «هوسمان» در واقع، نماد و نماینده قرن نوزدهم در کار و تولید است.
■    وی در مدت هفده سال با نیرویی که از یک تصمیم استوار و دوراندیشی مایه می‌گرفت، بزرگ‌ترین شهر قرن نوزدهم را بر مبنای نگاهی عمدتاً مهندسی و پلی‌تکنیک به وجود می‌آورد. او به عنوان یک پیشرو، سال‌ها قبل از آن‌که اتومبیل به صحنه شهر وارد شود به مسأله عبور و مرور و حمل و نقل شهر توجه ویژه داشت. احداث خیابان‌های طویل و عریض و ایجاد دورنماهای وسیع با درخت‌کاری در جانب آن و نیز نماهای متحدالشکل ساختمان‌ها، از ویژگی‌های شهرسازی «هوسمان» است.
■    این اقدامات که مستقیماً بر شهرسازی عصر صنعت تأثیر گذاشت، با تمام عیوب و محاسنش با اجتماع زمان از هر لحاظ وفق می‌داد و به همین دلیل با موفقیت فوق‌العاده‌ای روبه‌رو شد، تا آن‌جا که به صورت رویه معمول تمام شهرهای اروپا درآمد و به خصوص پس از سال ۱۸۷۰ هر جا که مسائل شهرسازی مشابهی پیش آمد روش او مورد تقلید قرار گرفت. در تمام شهرهای بزرگ کشورهایی که بعد از فرانسه به جاده صنعت قدم نهادند، تقلید از نقشه پاریس و به تعبیری «شهرسازی هوسمان گونه» مشهود است.
■    هرچند بنا به تعبیر خود «هوسمان» اگر «ناپلئون» با دست پرجرأت شاهانه خود تغییراتی که در نقشه پاریس باید صورت می‌گرفت، رسم نکرده بود و او را تحت حمایت کامل خود قرار نمی‌داد، این همه تغییر و تحول در شهر پاریس بعید می‌نمود، اما، ویژگی‌های شخصی «هوسمان» و زیرکی و دوراندیشی، ظرفیت و استعداد و توجه به حقایق زمان و به خصوص شهامت و پیگیری وی در انجام اقدامات مذکور، بسیار تأثیرگذار بود. با این وجود، این اندیشه‌ها و طرح‌ها در چارچوب سیاست‌های شهرسازی معین با حمایت، تقویت و جوابگویی خواست‌های «ناپلئون سوم» توجیه می‌شوند و به عبارت دیگر، شخصیت بارز «هوسمان» تا حد زیادی مرهون شرایط سیاسی- اجتماعی دوره خود است که در قالب شدت عمل در پوزیتیویسم سیاسی تجلی یافت. موضوع آن است که دگرگونی‌های انجام شده به دست «هوسمان» از جهتی بسیار پیشتاز و متمایزند و از جهت دیگر، در آخرین تحلیل، وسیله‌ای برای جلوگیری از رشد تفکری نو، نیرومند و جامعه‌گرا هستند که در جهت عکس خواسته‌های «ناپلئون سوم» در حرکت بود.
■    ناشر «خاطرات هوسمان» در سال ۱۸۹۰ می‌نویسد: «در نظر همه، پاریس زمان ما، بیش از پاریس زمان امپراتوری به او تعلق دارد». در واقع، سیمای پاریس «هوسمان» برای کسی که از نمایشگاه سال ۱۸۸۹ دیدن می‌کرد، خیلی واضح‌تر و مشخص‌تر از پاریسی بود که در زمان خود او، در ۱۸۶۷ با بناهای نیمه تمام و خیابان‌های نیمه‌کاره‌اش به چشم  می‌خورد.
برداشت از دنیای اقتصاد
هو العلیم

 

  • gray wolf
  • ۰
  • ۰

گزارش کار مبلمان شهری

مقدمه

      محیط شهری فضای زندگی روزمره ی شهروندان است که هر روز به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه در طول راه ادراک می شود.محیط شهری باید توانایی پذیرش تفراد و تامین خدمات رفاهی به کلیه اقشار جامعه را دارا باشد در غیر اینصورت می توان گفت محیط نامناسب بوده و می بایست نسبت به مناسب سازی آن اقدام کرد. بررسی سیستماتیک فضاهای شهری و معرفی ویژگی های عمومی عناصر و ساختار شهری از اهمیت زیادی برخوردار است.عناصر و ساختار ها,فضاهای شهری را تحت تاثیر قرار می دهند و فضاهای شهری بر عناصر تاثیر می گذارند و در واقع به صورت بازخوراند,تاثیر گذار و تاثیر پذیر از یکدیگر عمل می کنندبا توجه این که شهرها پدیده ای جدایی ناپذیر از زندگی  انسانها هستند, هراز چند گاهی به آن ها بی توجهی و حتی ستم شده است.در چنین محیط پیچیده

 ا ی که در اثر ساخت و ساز و دخل تصرف انسانی بوجود می آید,عوامل محیطی-فرهنگی و جزء آن,از ضروری ترین عواملی هستند که ارتباط انسان و محیط طبیعی را برقرار ساخته و نیاز حیاتی بشر را برای بهره گیری از محیط فراهم می نمایند.تجهیزات مورد استفاده در شهرها یا اصطلاحا مبلمان شهری,از اجزای ضروری و جدایی ناپذیر جوامع شهری به شمار می روند و در سالیان اخیر تعداد و تنوع آنها افزایش چشمگیری داشته است.

این تجهیزات در صورتی که با در نظر گرفتن فاکتورهای طبیعی- فرهنگی و جزو آن,در شهرها مورد استفاده قرار گیرند,می توانندعلاوه بر کارکرد اصلی خود,موجب حفظ هویت ویژه ی هر ناحیه شوند و به شهرها انسجام و یکپارچگی بخشند.

 

المان های شهری

     المان های شهری از اجزای مهم مبلمان شهری می باشند که می توانند در ارتقاء حس مکان و هویت شهروندان تأثیر بسزایی داشته باشد و بهتر است از نظر گرافیکی طوری طراحی شوندکه با محیطی که در آن هستند به صورت منطقی و بصری ترکیب شده و از این ترکیب سبب بوجود آمدن علائمی شوند که بطور مؤثر با مردم ارتباط برقرار کنند و از آن جمله می توان به مجسمه ها و نمادهای درون میدان ها و خیابان ها اشاره کرد، که طراحی درست و مناسب آنها حائز اهمیت است، در واقع این حرکت در صورتی می تواند به خوبی هدایت شود که در حیطه هویت و منظر شهری گام بردارد و این مستلزم آن است که طراحی این مجسمه ها در کانون توجه شهروندان و آمدو شدهای جمعیتی اعمال شود، چرا که در این مکان هاست که می تواند حرفی برای گفتن داشته باشد و چه بهتر آنکه، فرم این مجسمه ها و نمادها با عملکردشان که القاء هویت شهروندان است، سازگاری داشته باشد مثلآ بنا نهادن یک مجسمه از یک شخصیت تاریخی در میدانی که با آن مجسمه مآنوس باشد و خاطرات و وقایع گذشته را برای شهروندان آن محیط القاء کند که در همین حیطه دو عامل مهم تأثیر گذار است.

 

برای دسترسی یه کل متن لطفا به من بگویید تا فایل اصلی را یه شما ایمیل کنم

  • gray wolf
  • ۰
  • ۰

  کنترل فشار خون با ورزش

 

مقدمه:

فشار خون بالا به فشار خون سیستولی که دائما بالاتر از 140 mmHg و فشار خون دیاستولی که دائما بالاتر از 90mmHg باشد اطلاق می شود. شیوع فشار خون بالا با بالا رفتن سن افزایش می یابد و در بین سیاه پوستان شایع تر از سفیدپوستان است. تقریبا 45 میلیون نفر از مردم آمریکا از فشار خون بالا رنج می برند و فقط 25 درصد آنها فشار خون خطرناک خود را کنترل می کنند. به یاد داشته باشید حتی فشار خون خفیف باید درمان شود. فشار خون سیستولی mmHg140-150 می تواند باعث افزایش 42 درصدی خطر سکته مغزی و افزایش 56 درصدی بیماری قلبی شود. افزایش فشار خون (چه سیستولی و چه دیاستولی) باید درمان شود. بالا بودن فشار خون در یک نوبت اندازه گیری چندان مهم نیست بلکه تشخیص بالا بودن فشار خون زمانی مسجل می شود که در سه مورد جداگانه و در دوره ای چند ماهه کنترل شده و بالا بوده باشد (مگر آنکه فشار خون در همان موعد اول خیلی بالا باشد.) اگر فشار خون سیستولی در حدود mmHg140-150 و دیاستولی در حدود 99 تا 90 mmHg باشد لازم است در طی دو ماه، دو بار بررسی مجدد انجام شود و اگر فشار سیستولی بیشتر از 160mmHg و فشار دیاستولی بیشتر از 10mmHg باشد باید حداکثر بعد از یک هفته تا یک ماه فشار خون ارزیابی شود و چنانچه به طور مداوم بالا باشد بیمار باید تحت درمان و ارزیابی جدی قرار گیرد.

فشار خون بالا در جوامعی که کلرورسدیم (نمک) کمتر مصرف می کنند اصولا وجود ندارد. به نظر می رسد که مصرف کلرورسدیم تا حد مورد لزوم برای سلامتی فرد ضروری است، اما مصرف زیاد آن به همراه وجود سایر عوامل می تواند در ایجاد این ضایعه مؤثر باشد. همان طور که گفته شد وجود عوامل خطر در ایجاد فشار خون بسیار مهم است، چون بیشتر ما می توانیم بدون ایجاد پرفشاری خون، رژیم غذایی پر نمک را مصرف نماییم. ژنتیک و چاقی نقش مهمی را در بروز فشار خون دارد و داشتن هر یک از افراد خانواده مبتلا به فشار خون بالا، خطر ابتلا به آن را افزایش می دهد. برای مثال کودکان مبتلا به فشار خون بالا به احتمال زیاد متعلق به خانواده هایی دارای سابقه چاقی و پرفشاری خون هستد. سایر عوامل مستعد کننده شامل سیگار کشیدن، مصرف مشروبات الکلی (بیشتر از 3 بار در روز) و برخی داروها مانند قرص ضد بارداری و داروهای ضد التهابی غیر استروییدی است.

 

رابطه ورزش و فشار خون

دلایل حاکی از آن است که ورزش بروز و شدت عوامل خطرزای قلبی عروقی، همچنین پرفشاری خون را تقلیل می دهد و کاهش مصرف داروی ضد پرفشاری خون را امکان پذیر می کند و متعاقب آن از ریسک مرگ زودرس می کاهد. تصمیم به درمان یا عدم درمان بیمار با پرفشاری خون خفیف توسط ورزش می تواند از طریق ارزشیابی نتایج خاص از یک برنامه ورزشی ارائه شده مشخص شود.

شواهد اخیر نشان می دهد که آمادگی جسمانی حد مطلوب با پایین بودن فشار خون سیستولی در حالت استراحت ارتباط دارد و کم شدن وزن و پرهیز از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی به کاهش بیشتر فشار خون کمک می کند. بررسی متون نشان داده است که کم شدن فشار خون با انجام ورزش با شدت متوسط میسر است و انجام فعالیت فیزیکی سبک مانند راه رفتن یا باغبانی کردن که مجموعا به سبک زندگی کم تحرک مرتبط است در کاهش آن نقش زیادی ندارد. در این مورد افراد سالمند استثنا هستند، برای مثال تمرین کردن با شدت متوسط برابر 50 درصد مصرف اکسیژن بیشتر یا حد میزان آمادگی نهایی تقریبا به طور کامل فشار خون صبح هنگام را در فرد پایین می آورد و همچنین بر کیفیت تمرین فیزیکی تأثیر مفید دارد. کم شدن فشار خون صبح هنگام به طور خاص مهم است زیرا در این زمان به علت تغییر یافتن کنترل اعصاب سمپاتیک به پاراسمپاتیک احتمال خطر ناتوانی و مرگ ناشی از قلبی عروقی بیشتر است.

توصیه های ورزشی ارائه شده به بیماران با پرفشاری خون (تعداد جلسه ای ورزش در هفته، نوع، مدت و شدت آن) اختلاف قابل توجهی با افراد سالم دارد.
از نتایج بررسی های انجام شده تاکنون چنین بر می آید که تجویز نسخه ورزشی به میزان 70-40درصد حد نهایت آمادگی جسمانی یا به میزان حد 13-11 درصد شدت تمرین (RPE) تأثیر زیادی در پایین آوردن فشار خون در مقایسه با ورزش با میزان شدت زیاد دارا می باشد. کاهش فشار خون ناشی از ورزش کردن معمولا در طی 5-4 هفته حاصل می شود و تا زمانی که برنامه ورزشی ادامه دارد حفظ می گردد. افرادی که به طور مشخص در حالت استراحت دارای فشار خون بالا هستند (سیستول 209-180 mmHg ، دیاستول 119-110 mmHg) نباید قبل از دارو درمانی اقدام به انجام ورزش کنند.

 

مکانیسم کاهش فشار خون به وسیله ورزش

شایع ترین مکانیسم توضیح داده شده اثر روی شبکه عصبی سمپاتیک است. چندین مطالعه بزرگ طولانی مدت نشان داد است که کاهش تون آدرنرژیک با کاهش فشار خون همراه است (از میزان کاتکولامین های سرم به عنوان نشانه تون آدرنرژیک در تعدادی از این مطالعات استفاده شده بود.) کاهش تون سمپاتیک که با مکانیسم های مختلف باعث افزایش فشار خون می شود احتمالا از مهمترین علل کاهش فشار خون به وسیله ورزش است. کاهش مقاومت محیطی نسبت به انسولین یکی دیگر از مکانیسم های احتمالی است. ورزش با کاهش مقاومت محیطی نسبت به انسولین باعث کاهش انسولین سرم می شود.

کاهش وزن ایجاد شده به وسیله ورزش نیز یکی از مکانیسم های احتمالی مطرح شده است که احتمالا کاهش چربی بدن رکن مهم این کاهش وزن است. هر چند تعدادی از مطالعات نشان می دهد که کاهش فشار خون همراه با 18 ماه برنامه تغذیه ای و پیاده روی وابسته به میزان کاهش وزن است اما ضرورتا کاهش درصد چربی بدن در آن مؤثر نیست.

ارتباط بین کاهش وزن و کاهش فشار خون قطعی نیست زیرا در بررسی های انجام شده تمامی بیمارانی که کاهش وزن داشته اند کاهش فشار خون را نشان ندادند و همچنین همه بیمارانی که به طور قطعی در آنها کاهش فشار خون ایجاد شده کاهش وزن نداشته اند.

پاسخ ریلاکسیشن که به صورت افت فشار خون بعد از ورزش مشخص می شود؛ مکانیسم احتمالی دیگری می باشد. مطالعات اخیر نشان داده اند که سیستم عصبی مرکزی و سرتونرژیک که با واسطه اپیوئیدهای درونزا پاسخ می دهند ممکن است نقش کلیوی در این پاسخ بازی کنند. یک مطالعه بزرگ نشان داد در افرادی که بعد از جلسات ورزش هوازی با شدت متوسط کاهش فشار خون داشته اند 40 درصد کاهش در ترافیک عصب سمپاتیک ایجاد شده است. نتایج یک سری از مطالعات انجام شده به وسیله Hoffman نشان می دهد که هر دو مکانیسم محیطی و مرکزی درگیر در فعالیت راه های سرتونرژیک و اپیوئیدهای درونزا، به عنوان جلوگیری کننده سیستم عصبی سمپاتیک و در نتیجه به عنوان کاهنده فشار خون عمل می کنند.

در مورد نقش بارورسپتورهای شریانی در کنترل فشار خون اختلاف نظر وجود دارد. اینکه آیا ورزش طولانی مدت بر روی بارورسپتورها اثر دارند و عمل این رسپتورها در اثر این فعالیت ها افزایش یا کاهش می یابد اختلاف نظر است. اما مطالعات متعدد نشان داده است که ورزش مداوم کنترل بارو رفلکس را خفیف و ترافیک عصب سمپاتیک را کم کرده در نتیجه باعث کاهش فشار خون می گردد.

تغییرات ساختمانی و آنابولیک اولیه در عروق محیطی (افزایش نسبت دیواره به قطر داخلی شریانچه ها) در پاسخ به افزایش گذرای فشار خون، می تواند باعث افزایش مقاومت عروق محیطی گردد. که مکانیسم پاتوفیزیولوژیکی دیگری جهت افزایش فشار خون است. همچنین افزایش گذرا در مقاومت کل عروق محیطی باعث تغییرات مرکزی در برون ده قلب می گردد که در افزایش فشار خون مؤثرند. نشان داده شده است که طی ورزش با شدت پایین تا متوسط (60-50% حداکثر ضربان قلب) یک اثر کاهنده بر روی فشار خون دیاستولی ایجاد می شود. احتمالا در ورزشهای با شدت کم، قبل از آنکه فشار کاری بالا منجر به افزایش قابل ملاحظه برونده قلبی شود، یک کاهش در مقاومت محیطی کل عروق رخ می دهد که باعث این فشار خون می شود.

یکی دیگر از اثرات ورزش در کاهش فشار خون تأثیر بر نسبت رشته های سمپاتیک است. ورزش های ایزوتونیک می تواند باعث کاهش نسبت به این رشته ها گردند که حساسیت نسبت به انسولین را افزایش داده در نتیجه فشار خون را کم می کند در مجموع مکانیسم های مختلفی اثر ورزش را در کاهش فشار خون حالت استراحت توضیح می دهند که شامل کاهش تون سمپاتیک، کاهش وزن، کاهش سطح انسولین سرم، ضعیف شدن بارورسپتورها، ترشح اپیوئیدهای درون زا و تغییرات در مقاومت عروق سیستمیک می باشند.

 

توصیه جهت شرکت مبتلایان به فشار خون بالا در فعالیت های ورزشی

قبل از آنکه در رابطه با توصیه های لازم برای شرکت افراد مبتلا به فشار خون بالا در فعالیت ورزشی بحث شود، لازم است توصیه های مربوط به حضور افراد طبیعی جامعه در ورزش بررسی گردد. توصیه های کالج پزشکی ورزشی آمریکا و مراکز کنترل بیماری را در زیر مشاهده نمایید.

نوع ورزش: ورزش وازی
تعداد جلسات:3-4 بار در هفته
مدت: 20-30 دقیقه در هر جلسه
شدت: 60-85% حداکثر ضربان قلب

 

آیا این توصیه های پیشنهادی برای افراد با فشار خون بالا قابل اجراست؟
نکته مهم در تغییر توصیه های ورزشی در مبتلایان به فشار خون بالا، این عقیده است که احتمالا شدت ورزش متوسط (55-60%) و نه شدید (70-90%) حداکثر اثر مطلوب را در کنترل فشار خون دارد. مطالعه بر روی رتها که به صورت ژنتیکی فشار خون بالا داشتند، نشان داده که فعالیت ورزشی با شدت متوسط، فشار خون در حال استراحت را کاهش و فعالیت ورزشی با شدت زیاد فشار خون در حال استراحت را افزایش می دهد.

در مطالعات بر روی بیماران با فشار خون خفیف، طی فعالیت حاد با 55-60% حداکثر ضربان قلب، فشار خون دیاستولیک 15-20 میلی متر در مقایسه با حال استراحت کاهش نشان می دهد و وقتی که شدت ورزش افزایش یابد بالای (70%) یک افزایش حاد در فشار خون دیاستولی ایجاد می گردد. فشار خون سیستولی تقریبا بصورت خطی با افزایش درجه شدت ورزش افزایش می یابد در حالی که فشار متوسط شریانی مانند فشار دیاستولی یک نزول و صعود را نشان می دهد.

مکانیسم احتمالی این گونه است که کاهش فشار خون در ورزش با شدت کم به علت کاهش حاد در مقاومت محیطی کل، قبل از آنکه برون ده قلب به طور مشخص افزایش یابد، ایجاد می شود و وقتی با افزایش شدت فعالیت برون ده قلب افزایش یافت، کاهش مقاومت محیطی جبران شده و سپس فشار خون افزایش می یابد. مطالعات تجربی نشان داده که اجرای جلسات منظم ورزشی با شدت متوسط نه فقط باعث کاهش حاد در فشار می شود، بلکه باعث کاهش پیوسته در فشار خون در حال استراحت نیز می گردد.

  • gray wolf
  • ۰
  • ۰

پیکره بندی مودم ADSL و تنظیمات امنیتی

بهترین وسیله برای اتصال پی اس پی به اینترنت ،استفاده از یک مودم ADSL وایرلس دار هست ( یکی از  ارزانترین روش های  دسترسی به اینترنت در ایران)  به اعتقاد نویسنده  چنانکه مودم  فعلی شما از این ارتباط پشتیبانی نمی کند،  تعویض و خرید یک مودم با قابلیت پشتیبانی از شبکه های بی سیم (وایرلس) عقلانه ترین و یکی از بی دردسر ترین روش ها می باشد.روش های دیگری هم مثل استفاده از WiFi-MAX و یا استفاده از کارت شبکه (اکسس پوینت) وجود دارد.یکی از دلایلی که این روش ها توصیه نمی شود این است که شما با یک مودم ADSL وایرلس دار که الان قیمت مناسبی هم دارد دیگر نیازی به روشن بودن رایانه در هنگام اتصال پی اس پی و یا هر وسیله وایرلس دار دیگری (مثل نوت بوک و گوشی های موبایل) به اینترنت ندارید.

قبل از هر کاری شما باید با تنظیم پروتکل PPOE و اعمال مسائل امنیتی برای وایرلس  مودم آن را اماده کنید
امنیت و روشن کردن  وایرلس  مودم:
خوب در حالی که مودم شما روشن است یک صفحه مرورگر باز کنید و با مشخصات* زیر لاگین کنید  نحوه ورود به کنترل پنل موردم ADSL

IP ADDRESS http://192.168.1.1
نام کاربری:  admin
رمز عبور:   admin


* چنانکه شما مقادیر قبلی را تغییر نداده باشید. برای اطلاع از مشخصات ورود به تنظیمات در مودم خود به دفترچه راهنمای آن مراجعه کنید.حالا با مراجعه به قسمت Wireless و سپس  Basic و با تیک دار کردن گزینه  Enable Wireless می توانیم قابلیت بی سیم مورد را روشن کنیم… چنانکه مایل بودید برای امنیت بیشتر Hide Access Point را هم تیک دار کنید.

 تنطیمات اولیه و روشن کردن قابلیت بی سیم در مودم های وایرلس دار

  سپس به قسمت Security  می رویم  ما از روش کد گذاری WEP با مقاومت 64 بیتی استفاده کردیم.

  تنظیمات امنیتی ساده برای به اشتراک گذاری اینترنت بی سیم!

روش های زیادی از جمله استفاده از سطح 128 بیتی  برای  بالا بردن امنیت در اختیار ما هست، حتی می توانیم ازMAC Filter هم استفاده کنیم. و با دادن شناسه MAC دستگاه پی اس پی و یا سایر وسایل ارتباطی امنیت  شبکه خودمان را بالا ببریم.از آنجا که نویسنده اعتقاد دارد در همسایگی وی هنوز کسی حتی نام Wireless را نشنیده است چه برسد به نفوذ به آن!  از اعمال تنظیمات امنیتی بیشتر صرف نظر می کند.

تنظیم پروتکل PPOE  (این راهنما برای تنظیم مودم ADSL  هم کاربرد دارد )

آیا تنظیمات ارتباطی خود را از مرکز خدمات دهنده اینترنتی در یافت کرده اید؟
این تنظیمات شامل نام کاربری،رمز عبور  و شماره های PORT,VPI,VCI می شود. (در برخی موارد برای این اعمال این تنظیمات،  بخوانید هزینه نصب  تا 15 هزار تومان از کاربر هزینه دریافت می کنند .دوباره به کنترل پانل مودم وارد می شویم . در قسمت چپ صفحه گزینه Advanced Setup را انتخاب می کنیم. چنانکه قبلا این مقادیر را تنظیم کرده باشید در اینجا آن را خواهید دید. خوب اگر برای اولین بار می خواهید مودم خود را پیکره بندی کنید  لازم است برروی  Add اشاره کنید در غیر اینصورت می توانید برای ویرایش حساب قبلی Edit را انتخاب کنید. شماره ها را از ISP بپرسید،معمولا شماره پورت صفر هست! در اولین گام باید تنظیمات PORT,VPI,VCI را وارد نمایید. با Next به مرحله بعد می رویم…

 

Connection Type

 در این مرحله  نوع ارتباط را  (PPP over Ethernet (PPPoE انتخاب می کنیم … و مراحل نصب را ادامه می دهیم…

 در صورت تمایل نامی برای اشتراک خود انتخاب کنید. حالا باید جزئیات اشتراک که شامل نام کاربری و رمز عبور اشتراک است را وارد کنید. نیازی به تغییر مقادیر پیش فرض سایر گزینه ها نیست… به مرحله بعد می رویم.  فعال کردن Firewall فراموش نشود.   خوب در قسمت Network Address Translation Settings گزینه های Firewall,Enable NAT,Enable WAN Service را تیک دار می کنیم. برای NAT Public Ip Address هم گزینه اتوماتیک را انتخاب می کنیم. 

 گزارش مختصری از تنظیمات اعمال شده.حالا گزارشی  از تنظیمات اعمال شده مشاهده خواهیم کرد . بر روی دکمه Save اشاره می کنیم.

 مرحله آخر نصب

 دوباره به صفحه ی ابتدایی تنظیمات برگشتیم ، حالا کافی است گزینه ی  Save/Reboot را فشار دهیم. و دودقیقه برای راه اندازی مجدد مودم و اتصال به اینترنت  صبر می کنیم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آموزش اتصال به اینترنت از طریق ADSL

برای استفاده از اینترنت ADSL شما ابتدا به یک سرویس دهنده خوب اینترنت ADSL نیاز دارید، که شاید سرعت اندازه نصف دایال آپ به شما بده ، اون هم مجبورید از اونهایی که فقط در مرکز مخابراتی شما سرویس می دهند
بعد نیاز به یک مودم ADSL دارید که باید آن را تهیه کنید.
پس از باز کردن جعبه ی مودم , در ابتدا مودم و اتصالات آن را بر اساس کاتالوگ داخل جعبه به کامپیوتر خود متصل می نماییم. سپس مودم را به وسیله ی دکمه ی Power روشن می نماییم .
حالا به چراغ های روی مودم دقت میکنیم :
1- چراغ Power : این چراغ نشان دهنده ی روشن بودن مودم به صورت صحیح می باشد .این چراغ باید به صورت ثابت روشن باقی بماند . در صورات خاموش بودن چراغ اتصال مودم با برق قطع است .در صورت چشمک زن بودن این چراغ از صحت مودم و آداپتور برق آن اطمینان حاصل کنید.
2- چراغ ADSL : در برخی از مودم ها این چراغ با نام Status می باشد. این چراغ نشان دهنده ی ارتباط صحیح مودم شما با مرکز ارائه ی سرویس ADSL می باشد .توجه شود که این چراغ باید به صورت ثابت روشن باقی بماند . در صورت خاموش بودن یا چشمک زدن این چراغ از سالم بودن خط تلفن وصحت کابل های مورد استفاده اطمینان حاصل کنید اگر به نتیجه نرسیدید احتمالا خط شما (به اصطلاح) رانژه نشده است یعنی خط شما برای اتصال ADSL سالم نمی باشد و باید با مزکز سرویس دهنده تماس بگیرید. ( توجه کنید که برای اتصال از خط تلفن مورد استعلام خود استفاده کنید)
3- چراغ LAN : این چراغ نشان دهنده ی اتصال صحیح کابل UTP شما با کارت شبکه ی کامپیوتر شما می باشد . در صورت خاموش بودن آن از اتصال صحیح کابل شبکه و همچنین از نصب بودن کارت شبکه ی خود اطمینان حاصل کنید.
4- چراغ USB : در صورت تمایل , شما می توانید به جای استفاده از کابل شبکه از کابل USB داخل جعبه برای اتصال مودم با کامپیوتر استفاده کنید. در این صورت به جای چراغ LAN , باید این چراغ روشن شود . در صورات خاموش بودن این چراغ شما باید از اتصال صحیح کابل USB با کامپیوتر و همچنین سالم بودن پورت USB خود اطمینان حاصل کنید .
در صورتی که موارد بالا همگی OK بودند شما آماده ی اتصال به اینترنت هستید اما قبل از آن شما باید مودم خود را با توجه به نکات گفته شده ی زیر Config کنید (با توجه به خصوصیات سرویس دهنده ی ADSL) تا مودم شما با شرایط سرویس دهنده سازگار شود .همچنین به کارت شبکه ی خود ip مناسب بدهید .
نحوه ی دادن ip به کارت شبکه :
شما باید ابتدا از روی دفترچه ی مودم از ip مودم خود مطلع شوید.(معمولا 192.168.1.1 می باشد) سپس ip کارت شبکه ی خود را به (192.168.1.X (X یک عدد بین 2 تا 254 تغییر دهید و در قسمت Default Gateway , ip مودم خود را وارد کنید (192.168.1.1), Subnet Mask نیز باید 255.255.255.0 ست شود . (اگر تا کنون این کار را انجام نداده اید به مسیر روبرو بروید :Show all connections Start/ Connect to/ حالا روی Local Area Connection کلیک راست کنید و Properties را انتخاب کنید. در پنجره ی باز شده(TCP/IP(Internet Protocol را انتخاب و روی Properties کلیک کنید .حالا گزینه ی use the following ip address را انتخاب کنید و ip ها را همان گونه که گفته شد ست کنید.)
نحوه ی Config کردن مودم :
برای Config کردن مودم یک پنجره ی Explorer باز کنید و در قسمت Address bar , ip مودم خود ( 192.168.1.1 ) را وارد کنید حالا از شما یک User name و password پرسیده می شود که شما باید آن را از دفترچه ی مودم استخراج کنید. پس از دادن User name و password مناسب پنجره ی Config کردن مودم نمایش داده می شود . در این صفحه شما باید برای Config کردن مودم Connection type را از نوع Bridge انتخاب کنید و همچنین مقادیر VPI و VCI را به صورت صحیح وارد کنید (مقادیر VPI و VCI را از مرکز ارائه دهنده ی سرویس ADSL می توانید بپرسید). حالا مقادیر مربوطه را Save کرده وپنجره ی Config را Log Out کنید .
حالا باید یک Connection از نوع Broadband ایجاد کنید و Username و Password مربوط به Account خود را وارد کنید و متصل شوید

 

  • gray wolf
  • ۰
  • ۰

آموزش راه اندازی و تنظیم یک شبکه LAN کوچک

اگر در محیط کار یا منزل خود با بیش از یک کامپیوتر سروکار دارید احتمالا به فکر افتاده اید که آنها را به یکدیگر متصل کرده و یک شبکه کوچک کامپیوتری راه بیا ندازید . با اتصال کامپیوتر ها به یکدیگرمیتوانید چاپگرتان را بین همه انها به اشتراک بگذارید از طریق یکی از کامپیوتر ها که به اینترنت وصل است بقیه را نیز به اینترنت متصل کنید از هر یک از کامپیوتر ها به فایل های خود از جمله عکس ها اهنگ ها و اسنادتان دسترسی پیدا کنید به بازی هایی بپردازید که نه چند بازیکن با چند کامپیوتر نیاز دارند وبلاخره این که که خروجی وسایلی چون DVD PLAYER یا وب کم را به سایر کامپیوتر ها ارسال کنید .در این مقاله صمن معرفی روش های مختلف اتصال کامپیوتر ها به یکدیگر انخام تنضیمات دستی را برای بهره بردن از حد اقل مزایای یک شبکه کامپیو تری به شما نشان می دهیم
ذکر این نکته هم لازم است که قسمت اصلی این مقاله به نصب نرم افزار اختصاص دارد اما در انتهای مطلب در خصوص ساختار شبکه و مسائل فیزیکی ان هم توضیهاتی داده ایم

روشهای اتصال:
برای اثصال کامپیوتر هایی که در فاصله ای نه چندان دور از یکدیگر قرار دارند راههای مختلفی وجود دارد که عبارتند از :
سیم کشی دیتا به صورت تو کار در حین ساخت ساختمان که امروز بسیار متداول است .
ذر این روش همان گونه که برای برق ساختمان از قبل نقشه می کشند و مثلا جای کلید ها و پریز ها را مشخص می کنند برای شبکه کامپیوتری هم نقشه کشی و سیم کشی می کنند .
قرار دادن سیم ها در کف اتاق و اتصال کامپیوتر هایی که در یک اتاق قرار دارند .
استفاده از فناوری بی سیم
ساتفاده از سیم کشی برق داخل ساختمان
استفاده از سیم کشی تلفن داخل ساختمان

هر یک روش ها مزایا و معایب خاص خود را دارند اما برای به اشتراک گذاشتن چاپگر فایل ها و اینتر نت باید کامپیوتر ها را به نحو صحیح و مناسبی تنظیم و آماده کنید و فرق نمی کند که کدام روش را انتخاب کرده باشید
به همین دلیل کار را از همین نقطه شروع می کنیم از آنجا که ویندوز های اکس پی و 98 پر استفاده ترین ویندوز ها در منازل و دفاتر کوچک هستند نحوه اشتراک گذاری منابع در این دو ویندوز را مورد بحث قرار می دهیم هر چند مورد سایر ویندوز ها مفاهیم تغییر نمی کند
گام های اولیه :
برای راه اندازی شبکه در منزل خود این سه کار را باید انجام دهیم :
1انتخاب فناوری مناسب شبکه که مورد نظر ما در این مقاله اترنت استاندارد است
2خرید و نصب سخت افزار مناسب این کار، که اصلی ترین آنها کارت شبکه برای هر یک از این کامپیوتر ها و یک هاب – سوییچ است
3تنظیم و آماده سازی سیستم ها به نحوی که بتوانند همدیگر را ببینند و با یکدیگر صحبت کنند

از این سه مرخله قدم سوم از همه مهم تر است .
ویندوز اکس پی قسمتی به نام NETWORK SETUP WIZARD دارد که تنظیمات شبکه را برای شما انجام می دهد . به غیر از این متخصصان هستند که در ازای دریافت دستمزد ، شبکه شما را در محل راه می اندازند . نام گذاری کامپیوتر ها به اشتراک گذاشتن چاپگر ها فایل ها و اتصالات اینترنتی ،اساسی ترین کارهایی هستند که این افراد برای شما انجام می دهند . اما اگر با مشکلی مواجه بشوید یا تنظیمات کامپیوتر تان بهم بخورد ، باید بتوانید خودتان شبکه را تنظیم کنید .
کلا بد نیست مفاهیم و اصول راه اندازی یک شبکه کامپیوتری را بدانید تا به هنگام ضرورت خودتان بتوانید دست به کار شوید . به طور کلی کار هایی که باید انجام دهید تا یک شبکه (( مرده)) را ((زنده)) کنید و به بهره برداری از ان بپر دازید ، از این قرار است :
نام گذاری کامپیوتر
دادن آدرس IP
به اشتراک گذاشتن فایل ها
به اشتراک گذاشتن چاپگر
انجام تنظیمات امنیتی
به اشتراک گذاشتن اتصال اینترنت

نام گذاری کامپیوتر:
بعد از نصب سخت افزار های مورد نیاز برای راه اندازی شبکه ، نیاز به نوبت به نصب نرم افزار های آن می رسد.
در اولین قدم باید برای تکتک کامپیوتر های موجود در شبکه خود اسمی منحصر به فرد و غیر تکراری انتخاب کنید .
علاوه بر اسم کامپیوتر اسم گروه کاری یا WORK GROUP هم مهم است . تمام کامپیوتر های یک شبکه باید عضو یک گروه کاری باشند .


ویندوز اکس پی :
برای نام گذاری کامپیوتر در ویندوز اکس پی این مراحل را دنبال کنید :
1-پنجره control panel را باز کنید
2-اگر حالت نمایش آیکون ها به صورت کلاسیک نیست روی لینک classic new کلیک کنید .در این حالت بر نامه system را اجرا کنید .
3-در کادر محاوره ظاهر شده صفحه computer name را انتخاب کنید
4-همان طور که ملا حظه می کنید کامپیوتر یک اسم کامل دارد و یک گروه کاری . روی دکمه chang کلیک کنید تا کادر محاوره بعدی ظاهر شود .
5-در کادر اول اسمی را تایپ کنید که می خواهید به کامپیوتر تان اختصاص دهید . این اسم هر چیزی می تواند باشد ، فقط نباید تکراری باشد . مثلا اسم کامپیونر اول را pc 1 بگذارید .
6-در کادر دوم اسمی را که می خواهید به گروه کاری خود اختصاص دهید وارد کنید .مثلا My office یا My Home یا هر چیز دیگر . حتی خود Work Group هم بد نیست .
7- در پایان OK و دوباره OK را بزنید . اگر ویندوز خواست ری استارت کند قبول کنید .
ویندوز 98
برای نام گذاری کامپیوتر در ویندوز 98 این مراحل را دنبال کنید:
1-با کلیک راست روی آیکون Network Neighborhood روی دسکتاپ گزینه ، properties را انتخاب کنید .
2-در کادر محاوره ظاهر شده ، به صفحه identification بروید .
3-در کادر اول ، اسم کامپیوتر و در کادر دوم اسم گروه کاری مورد نظر را بنویسید . بعد از تنظیم نام برای تک تک کامپیوتر ها و گذاشتن یک اسم برای کروه کاری تمام آنها ، کامپیوتر ها را دارای هویت کرده و در یک گروه جای داده اید . حالا نوبت به دادن آدرس IP میرسد .

آدرس IP
آدرس IP نشانی هر کامپیوتر در شبکه است . کامپیوتر از طریق این نشانی است که یکدیگر را در شبکه پیدا می کنند .
در هر شبکه آدرس IP هر کامپیوتر باید منحصر به فرد و غیر تکراری باشد .
در باره IP و آدرس دهی از این طریق ، زیاذ میتوان صحبت کرد ، اما از آنجا که در این مقاله قصد پرداختن به تئوری را نداریم بلا فاصله دست به کار می شویم . فقط ذکر این نکته را زروری میدانیم که آدرس IP در واقع یک شماره چهار قسمتی است . هر قسمت عددی از 0 تا 255 است که با علامت نقطه از قسمت بعدی جدا می شود .
مثلا 192.168.0.1 یک آدرس IP است . مفهوم دیگر Subnet Mask است ، که توضیح آن هم از حوصله این مقاله خارج است . فقط این را قبول کنید که در یک شبکه کوچک ، subnet mask را به صورت 255.255.255.0 تایین می کنیم .
در یک شبکه کوچک ، برای تمام کامپیوتر ها سه قسمت اول آدرس IP را یکسان می گیریم و فقط قسمت چهارم را برای هر کامپیوتر عدد متفاوتی را در نظر می گیریم .
مثلا در کامپیوتر اول آدرس 192.168.0.1 و برای کامپیوتر دوم آدرس 192.168.0.2 را می نویسیم و به همین ترتیب ذر بقیه کامپیوتر ها قسمت چهارم آدرس IP را عدد متفاوتی را می دهیم .

 

  • gray wolf
  • ۰
  • ۰

راه هایی آسانتر برای عیب یابی شبکه ها


اولین چیزی که باعث می شود تکنسین شبکه بتواند ایراد احتمالی را تشخیص دهد ، بررسی این موضوع است که پیش از این شبکه در چه شرایطی به طور صحیح کار می کرده است . شناخت آن شرایط باعث تشخیص آسانتر عامل پدید آورنده خطا می گردد . اما متاسفانه بعضی از تجهیزات شبکه فاقد داده های فنی لازم برای رفع عیب یا مستنداتی برای آگاهی یافتن از شرایط کارکرد صحیح آن ها هستند و متخصصان هنگامی در کار با آن هاموفق هستند که نمونه های مختلفی از آن ها را دیده ، نصب کرده و با شرایط کارکرد آن ها آشنا باشند . اما همان متخصصان هم ممکن است فراموش کنند که کدام یک از دستگاه ها ، در کدام شرایط بهترعمل می کردند یا کدام پیکر بندی برای کدام محیط مناسب تر بوده است . برای آنکه فاصله بین تکنسین های مختلف با یکدیگر کمتر شود و راه یافتن خطا ها کوتاه تر گردد ، رعایت نج نکته ضروری است . این موارد را می توان پنج گام برای کسب موفقیت در کشف خطا نام گذاشت .

گام اول : مستند سازی شبکه
در دست داشتن آخرین نقشه های فیزیکی و منطقی شبکه ، کمک شایانی به شناخت وضعیت فعلی شبکه می نماید . با این نقشه ها می توان ادوات مختلف ، پیکر بندی ها ، و آدرس ها راتحت نظارت داشت . ضمن آنکه از این طریق کار عیب یابی آسانتر می گردد.

گام دوم : جمع آوری کلیه اطلاعات و تحلیل خطای پیش آمده
فرض کنید که اشکال کار می دانید ، آیا می توانید آن را مستند کنید ؟ آیا قبل ازبروز خطا ، هشداری از ایستگاه های کاری صادر نشده است ؟ برای این که این مرحله را ساده تر کنیئ . می توانید از دستگاه LinkRunner، محصول شرکت Fluke Networks استفاده کنید . این ابزار که به سادگی قابل حمل است می تواند اشکالات اولیه درلایه فیزیکی را نشان دهد . این ابزار می تواند در خدمت تکنسین ها باشد تا در صورتی که اشکال شبکه ، فراتر از اشکالات معمولی بود ، از متخصصان مجرب تری استفاده گردد. پس در گام دوم ، با استفاده از ابزارهای کمکی به جمع آوری کلیه اطلاعات موجود می پردازیم و اشکالات لایه فیزیکی رابررسی می نماییم .

گام سوم : دامنه مشکل ایجاد شده را محدود کنید
قدم بعدی محدود کردن دامنه مشکل ایجاد شده است . باید یررسی کنیم که مشکل مربوط به بخشی از شبکه است یا فقط به یک کانیت محدود است ؟ مثلا اگر مشکل مربوط ب هکلانیت است پس به کابل فیزیکی یا ایستگاه کاری محدود می گردد. یعنی پس از جمع آوری اطلاعات،باید آن را به مشکل پیش آمده محدود نماییم .

گام چهارم : مشکل را رفع کنید
پس از محدود کردن دامنه مشکل ، رفع آن آسان خواهد شد . در مورد ادوات سخت افزاری ، معمولا باید آن را تعویض نمود . مثلا تعویض Patch Cable یا تغییر پورت سوئیچ یا تعویض کارت شبکه کلانیت . این گام وقتی تکمیل می شود که پس از رفع عیب ، شبکه مجددا تست شودتا ازرفع کامل اشکال اطمینان حاصل گردد.
گام پنجم : کارهای انجام نشده را مستند کنید
حالا باید مجددا گام اول را تکرار کنید . یعنی مشکل پیش آمده و نحوه رفع آن را مستند سازی کنید . این کاربر برای مراجعات بعدی بسیار مفید خواهد بود .
اما آیا انجام این دادن همه این مراحل لازم است ؟
گاهی پیش می آید که مشکلات شبکه ، ناشی از اشکلات سیستم عامل است . غلب تکنسین هایی که در واحدهای فنی مستقر هستند ، هنگام انجام راهنمایی تلفنی ، به کاربران می گویند که «یک بار کامپیوترتان را بوت کنید .» این راه حل ، در بعضی موارد مشکل را مرتفع می کند و دیگر نیاز به طی کردن گام های پنج گانه نیست . حسن این کاردر این است که تکنسین بدون این که محل کارش را ترک کند ، مشکل را برطرف نموده است .
اما بعضی مشکلات با بوت کردن ساده از بین نمی روند . در این موقع ، در صورتی که کاربر کامپیو تر بتواند از خط فرمان (Command Prompt) سیستم عامل استفاده نماید ، راهنمایی تلفنی را همچنان می توان ادامه داد . یعنی فرمان IPCONFIG می تواند وجود اتصال فیزیکی را بررسی نماید .
مثلا وقتی PC برای پروتکل DHCPپیکر بندی شده اما آدرس پیش فرض ویندوز (169.254.X.X) را بر می گرداند ، مشخص می شود که کلانیت نمی تواند با سرورDHCP ارتباط برقرار کند .
یا وقتی یک کامپیوتر پر تابل را به شبکه متصل می کنیم ، بایستی آدرس همان شبکه راداشته باشد . اما آگاهی اوقات DHCP ارتباط برقرار کند .
یا وقتی یک کامپیوتر پرتابل را به شبکه متصل می کنیم ، بایستی آدرس همان شبکه را داشته باشد . اما گاهی گاهی اوقات DHCP، آدرس subnet دیگری را به آن اختصاص می دهد . اکنون کاربر می تواند دودستور C:\>ipconfig/release و C:\>ipconfig/renew را وارد می نماید. یعنی می خواهد که آدرس lP جدیدی داشته باشد . اگر سیستم پاسخ دهد که انجام عمل DHCP میسر نیست . آن گاه این احتمال وجو دارد که کاربر از پیکر بندی lP ااستاتیک استفاده کرده باشد . در این حالت جهت بررسی صحت گزارش ، باید به مستندات شبکه مراجعه نمود .
در حالتی دیگر ، اگرکاربر یک آدرس lP را اعلام کند ، باید از طریق ping کردن ، آن بررسی نمود . اگر PC کاربر ، پاسخ مناسب می دهد ، یعنی آ ن که انجام فعالیت های متداول نظیر باز کردن صفحه وب انجام پذیر است . در غیراین صورت بایستی کامپیوتر را از نزدیک مورد بررسی قرارداد.

بررسی مشکل به صورت حضوری
پس از حضور در محل کاربر ، کار جمع آوری اطلاعات شروع می شود . سؤال اول این است که انجام کدام عمل باعث بروز مشکل شد ه است . گاهی اوقات پاسخ این سؤال، چندان روشنگرنیست . زیرا کاربرمی گوید که وی کارخاصی انجام نداده است و همه کارها صورت گرفته در حد کارهای معمولی روزانه بوده است یا آن که دقیقا می داند چه اتفاقی افتاده ولی ترجیح می دهد درباره آن توضیحی ندهد ، یا مسئوولیت انجام آن را بر عهده نگیرد .
در این مواقع باید کاربر را مطمئن سازید که توضیح درباره نحوه بروز مشکل به رفع سریع آن کمک خواهد کرد . به غیر از این ها از انجام تغییرات محلی نیز سؤال کنید . مثلا این که به تازگی دکوراسیون اتاق محل کار تغییر کرده است ی یک برنامه محافظ نمایش جدید نصب شده است یا مواردی از این دست .
بعد از آن که تا حد ممکن دانسته هایتان را افزایش دادید ، موارد ی که تلفنی به کاربر گفتید را مجددا خودتان آزمایش کنید . اگر عمل ping به سرور شبکه به درستی انجام می شود یا ادوات شبکه به درستی پاسخ می دهند ، نشان دهنده آن است که ایستگاه کاری در لایه 3، به درستی به شبکه متصل است و در نتیجه به انجام تست در لایه های پایین تر نیازی نیست . پس باید توجه را به لایه های بالایی شبکه معطوف نمود . اگر این قسمت درست جواب ندهد یعنی این که باید به سراغ لایه های پایین تر رفت . حالا باید از یک لایه شروع کنید . اگراتصال شبکه قطع باشد ، دستورping این موضوع را به خوبی نشان می دهد . برای دیدن زمان پاسخ (response Time) ، دستور زیزر استفاده می شود : C:\ping-t x x x x
نتیجه حاصله را می توان با استفاده ازTERACERT و PATHPING برای بررسی مسیر ها به سمت device مورد نظر تحلیل نموده است .
Trace route نمودن به شما می گوید که چگونه در طول مسیر شبکه ، پکت ممکن است از بین برود . یعنی رفع عیب لایه یک شبکه را می توان از همین راه آغاز کرد . دستور C:\>tracert x.x.x.x یا C:\>patping این کار را انجام می دهند.

آیا به سطح پیشرفته تری از اشکال یابی احتیاج است ؟
اگر هنوز ایراد مشخص نشده است یا برای تعیین آن به اطلاعات یا به جزییات بیشتری نیاز است ،باید چند آزمایش دیگر را نیز انجام داد .
پس از اطمینان از این که ، وارد نشدن کاربربه شبکه دراثرجابه جایی کابل یت جدا شدن کابل و اتصالات آن نمی باشد ، به این نتیجه می رسید که مشکل پیش آمده ، پیچیده تر از اشکلات معمولی شبکه هااست.
در این جا داشتن ابزاری مانند LinkRunner می تواند به سرعت به کشف اشکالات کمک کند .

آزمون های مستقیم
1. تست لینک
2. بررسی فعالیت Segmentها
3. استفاده از DHCP به عنوان ابزار تشخیص
4. انجام ping به صورت محلی و راه دور

تست لینک
بعضی از تکنسین های شبکه معتقد ند که روشن بودن چراغ (LED) روی کارت شبکه نشان دهنده برقرار بودن لینک است . اما این مساله در مورد تجهیزات مختلف ، معانی متفاوتی دارد . در بعضی تجهیزات ، چراغ های لینک ( Link LED) توسط نرم افزارهای مستقر در سیستم میزبان کنترل می شوند و وقتی روشن می شوند که لایه های بالایی شبکه مشغول فعالیت باشند . بعضی کارت های شبکه چراغ لینک را وقتی روشن می کنند که ترافیکی روی شبکه در جریان باشد . در نتیجه روشن بودن LED ، دلیل محکمی بر سالم بودن یا سالم نبودن لینک ارتباطی نیست . حتی بعضی از تجهیزات از LEDها برای نشان دادن یک طرفه یا دو طرفه بودن ارتباط (haft or full Dplex) یا نشان دادن سرعت ارتباط (00/10) استفاده می کنند .
برقراری لینک از طریق انجام روندی به نام Negotiation-Auto انجام می شود که در طی آن ، طرف لینک اطلاعاتی را با یکدیگر تبادل می کنند . این اطلاعات شامل سرعت ارتباط یا یک طرفه / دو طرفه بودن آن می شود . در حین این تبادل ، دو طرف ارتباط قابلیت های یکدیگر را مقایسه می کنند و سعی می کنند ارتباط رابابالاترین سرعت ممکن برقرار نمایند . اگر یکی از طرفین ارتباط نتوانند به درستی خود را پیکر بندی کنند یا درایو های مورد نیاز نداشته باشند . اینارتباط نمی تواند ادامه پیدا کند . آن گاه یا روند فوق مجددا تکرار می گردد و یا ارتباط به کلی قطع می گردد.
وقتی ارتباط در یک شبکه قطع شده است . Link Runner سعی می کند ابتدا ارتباط خودش را با هر یک از طرفین لینک برقرار سازد . مثلا خودش را به کارت شبکه یا سوئیچ ( دو طرف یک ارتباط ) متصل می کند . سپس روند NegotiationـAuto را بااستفاده از استاندارد lEEE 802.3 آغاز می کند . این ارتباط در سطح سخت افزار خواهد بود و توسط نرم افزار کنترل نخواهد شد . پس از انجام این کار ، چراغ سبز رنگ LinkRunner روشن می شود و سرعت و نوع ارتباط ( یک طرفه / دو طرفه ) روی صفحه نمایش دستگاه نشان داده می شود.

 

  • gray wolf